Masz ochotę na szybkie ciasto? Lubisz czekoladę? Oto coś dla Ciebie, czekoladowe brownie, miękkie, lekko wilgotne w środku, chrupiące z zewnątrz. Idealne do kawy.

Wydrukuj przepis
Czekoladowe brownie
czekoladowe brownie
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 30 minut
Porcje
porcji
Składniki
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 30 minut
Porcje
porcji
Składniki
czekoladowe brownie
Sposób przygotowania
  1. Do garnka wrzuć pokruszoną czekoladę, pokrojone masło, przesiane przez sitko kakao. Roztop wszystko na gładką masę, na małym ogniu. Odstaw do przestygnięcia.
  2. Jajka wrzuć do miski, zmiksuj z cukrem. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Czekoladową masę dodaj do zmiksowanych składników, dodaj pokrojone orzechy. Wymieszaj całość.
  4. Formę wyłóż papierem do pieczenia, przelej do niej całą masę, wierzch możesz posypać orzechami. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, piecz 25-30 minut. Sprawdzaj stan wypieczenia patyczkiem, ciasto powinno być suche na zewnątrz, a w środku lekko wilgotne.
Inne informacje

czekoladowe brownie

Udostępnij ten przepis
  • Szybkie i pyszne.. dlatego tak je lubimy 🙂

    • Idealne ciasto na jesienną chandrę, bo nic nie poprawia humoru, tak jak czekolada.

  • Uwielbiam brownie! Będę robić w piątek bo w sobotę mam małego gościa (4 lata), któremu obiecałam ciacho czekoladowe i nie wyobrażam sobie, aby zrobić mu coś innego 🙂

  • Magda

    Karola Brownie rewelacja!!! Robiłam wczoraj dziś już prawie nie ma 🙂

    • Cieszę się, że smakowało 🙂