Czekoladowe brownie
Porcje Czas przygotowania
8porcji 10minut
Czas gotowania
30minut
Porcje Czas przygotowania
8porcji 10minut
Czas gotowania
30minut
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Do garnka wrzuć pokruszoną czekoladę, pokrojone masło, przesiane przez sitko kakao. Roztop wszystko na gładką masę, na małym ogniu. Odstaw do przestygnięcia.
  2. Jajka wrzuć do miski, zmiksuj z cukrem. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia.
  3. Czekoladową masę dodaj do zmiksowanych składników, dodaj pokrojone orzechy. Wymieszaj całość.
  4. Formę wyłóż papierem do pieczenia, przelej do niej całą masę, wierzch możesz posypać orzechami. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni, piecz 25-30 minut. Sprawdzaj stan wypieczenia patyczkiem, ciasto powinno być suche na zewnątrz, a w środku lekko wilgotne.
Inne informacje

czekoladowe brownie

Podziel się: