Wegetariańskie burgery
Burgery można podawać w posmarowanej ketchupem/musztardą bułce z ulubionymi dodatkami, np. sałatą, ogórkiem, pomidorem czy ogórkiem kiszonym. Ja na swoje tuż przed wyjęciem z piekarnika położyłam kawałek sera, dlatego są wegetariańskie, a nie wegańskie.
Porcje
12burgerów
Porcje
12burgerów
Składniki
Sposób przygotowania
  1. Ugotuj kaszę jaglaną. Z 1 szklanki suchej kaszy po ugotowaniu otrzymasz około 2 szklanek, tyle należy dodać do burgerów.
  2. Rozgrzej piekarnik do 200 st.C
  3. Wszystkie składniki połącz w misce, skrop dłonie olejem, wyrabiaj całość około 5 minut do uzyskania klejącej masy.
  4. Uformuj burgery, ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  5. Piecz przez 20 minut, następnie odwróć burgery na drugą stronę i zapiekaj około 5-8 minut.