Daj się ponieść wiosennemu szaleństwu i upiecz zielone muffiny. Kolor zawdzięczają szpinakowi, ale bez obaw, jest niewyczuwalny w smaku.

Oryginalny przepis znajduje się tutaj

Wydrukuj przepis
Zielone muffiny
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 20 minut
Porcje
muffinek
Składniki
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 20 minut
Porcje
muffinek
Składniki
Sposób przygotowania
  1. *Szpinak powinien być świeży, dzięki temu babeczki będą intensywnie zielone.
  2. Wymieszaj składniki suche.
  3. Wymieszaj składniki mokre, dodaj do nich szpinak i zblenduj.
  4. Połącz składniki mokre z suchymi.
  5. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni i piecz muffinki 20min. Najlepiej sprawdzaj patyczkiem, czy są upieczone w środku. Powodzenia i smacznego 🙂
Udostępnij ten przepis
  • Oj chyba nie dla mnie – szpinak… :/ Pozdrawiam 🙂